fredag 30 januari 2009

Länge sen....

Ja, här har det hänt lite för mycket på sista tiden. Tisdagen den 20/1 blev jag hastigt sjuk och hamnade på södersjukhusets neurologavdelning med misstanke om stroke. Blev väldigt svag i vänster sida väldigt fort. Kunde inte använda min vänster sida. Snacka om att världen helt plötsligt vänts upp och ner. Nej, det kan inte stämma, jag är ju bara 32år. Då ska man inte få sånna sjukdomar. Efter mycket prover började man fundera på om det kunde vara någon neurologisk inflamation i stället. Ännu har det inte kommit några ordentliga svar. Har äntligen blivit hemskickad med medicin och remisser skickade till strokeenheten här på våran hemmaort. Har fortarande problem med vänster sida. Släpar mitt ben efter mig, måste ha kryckor när jag går ute. Kan använda min vänstra arm men blir väldigt trött i handen fort. Som det här att sitta och skriva gör mig helt slut i handen. Har inte ens några tankar om att sy i huvudet. Annars brukar det vara så. När jag inte sitter och syr har jag huvudet fullt med syideér. Men där är det helt blankt. Men det kommer väl tillbaka hoppas jag. Är trött nästan hela tiden. Till och med så att jag har börjat sova middag för att orka sitta uppe en stund efter att barnen gått och lagt sig. Jag hoppas att det snart ska komma upp lite syalster här. Men nu känns inte det som det viktigaste för stunden....

tisdag 20 januari 2009

En kanintröja....


Ja, denna tröja finns till försäljning hos Rackarungar och det kommer också bli tröjor av det orangea tyget. Så underbara färger. Måste säga att det turkosa blev min favorit.
Synd att man inte kan få tag på mer.....

måndag 19 januari 2009

Mina försäljningsalster....

...kommer. Hade ju minstingen hemma hela förra veckan och nu i helgen hade vi kalas båda dagarna. Så det har helt klart inte blivit så mycket gjort som jag tänkt mig. Jaja, går ju att sy upp mer i veckan och leverera igen. Känns lite pirrigt. Tänk om ingen tycker om det jag har sytt. Tänk om ingen köper. Mycket tankar. Men jag måste tänka positiva tankar. Håll tummarna för mig. Lägger upp lite bilder senare.

torsdag 15 januari 2009

Lungt....

Mysiga velourbyxor Med tyg från Nea Nobelle

Här några bodiesar med elefanter från Jofotex.

Här en rolig body med filurer från Kemeleont design.

Ja, det är vad jag har sysslat med dom sista dagarna förutom att minstingen är hemma och är sjuk, plus att jag har vikarierat på fritids här ute hos oss. Jag är så glad, det är två butiker som nappat på mina kläder så jag har fått sytt en del men inte alls så mycket som jag velat. Tiden har liksom inte räckt till.
Håll till godo tills nästa gång.

lördag 10 januari 2009

Härliga tyger

Nu har velourtyget kommit ifrån Nea nobelle. Kommer att bli hur många byxor som helst.
Man behöver ju inte så mycket tyg till ett par byxor. Tänker inte alltid på det när jag ska beställa, så när tyget kommer blir jag lite snopen att det är så mycket tyg. Men, jag har en del kompisar som fått barn på sista tiden så jag får väl sy lite till dom. Plus att vi ska på dop snart så det får bli lite kläder i doppresent.

Hittade detta underbara filurtyg på Mjuka tyger från Kameleont Design.
Ska bli så kul att få sy något härligt till ungarna i detta härliga tyg.
Snacka om färgexplotion (syns inte så bra här).

torsdag 8 januari 2009

Jippie!!!

Tack så jättemycket gulliga Nina.
Du har verkligen gjort min dag.
Jag blev riktigt snopen när jag såg att jag fått en award av dig.....
Nu ska jag bara komma på 7 till som ska få en.
Och dessa 7 är:
http://www.ninasyr.blogspot.com/- blir så glad av att läsa hennes blogg. Härlig människa.
http://www.hugolle.blogspot.com/- en riktig inspirationskälla.
http://www.lilldrake.blogspot.com/- en riktig mysig blogg . Blir glad över alla mysiga bilder.
http://www.jnydesign.blogspot.com/- för att jag gillar hennes blogg helt enkelt.
http://www.mysungar.blogg.se/- en go och hjälpsam tjej som också gör väldigt mycket fina saker.
http://www.manmademm.blogspot.com/- helt enkelt en läsbar blogg.
http://www.kokalal.blogspot.com/- blev så himla inspirerad av henne på symässan.

Om ni väljer att skicka utmärkelsen vidare så finns det vissa regler som följer med utmärkelsen. Reglerna är:1.De som mottagit Utmärkelsen ska lägga upp en bild på den.2.Länka till den bloggare du fick den från.3.Ge den vidare till sju andra bloggare och länka till deras sidor.4.Lämna ett meddelande i deras bloggar,så att de vet att de fått utmärkelsen.
Tack så mycket för att ni läser min blogg. Det gör mig himla glad....

tisdag 6 januari 2009

Hm...


Ja, vad säger man. Först var det ett par byxor till Liten. Sen blev dom till Mellan. Men nu när dom är klara blev det ett par byxor till Liten iaf.

Först skulle det vara fickor och mudd i midjan. Mudden blev inte alls bra utan gjorde byxorna jättestora. Tog bort mudden och skulle sy upp så jag kunde dra igenom ett gummiband. Sagt och gjort. Men hade inte riktigt hjärnan med mig. När allt var klart upptäcker jag att jag så klart sytt igen fickorna......jaja, det får bli fuskfickor. Så det blev lite dekoration på dom istället för bara randiga.

Livebild


Här fick jag en livebild på min minsting i elefanttröjan. Jag tyckte att han blev himla fin i den.
Har lite svårt att få till det riktigt bra vid halsmudden av någon anledning. Kan inte komma på varför?? Tips, någon....
Är med och tävlar om ett plagg hos rättvisa barn. Ska bli kul att se om man har någon nybörjar tur....

En liten present....


Ja, så här blev uggletröjan med ett litet broderi på. Denna ska en liten kille få i present mest för att jag så gärna vill sy i lite mindre storlekar än mina grabbar kan ha. Förhoppningsvis är det ingen som klagar på att få lite nya kläder helt bara så där....

Man kanske inte ser så mycket av broderiet men det ska stå Hoohoo.

Egen tid....




Ja, vad säger man. Mamma skulle följt med till Nacka forum igår men när vi väl skulle iväg säger hon- Åk du, jag tar barnen. VA??? Jag fick åka själv till forum för att shoppa. Hur underbart som helst. Jag menar, när hände det sist. Att man kunde strosa runt och titta på det man ville hur länge som helst utan att hela tiden ha någon som klagar på att dom är hungriga, trötta eller kissnödiga. Tack snälla mamma!! Men klart man måste hitta något roligt till barnen ändå. Gick in på Panduro (jippie dom har öppnat i Forum) och kom ut med dessa två härliga stämplar man kan använda till textiltryck. Hur roligt som helst. Så nu ska här tryckas. Ja, jag gör nog det när barnen är i skolan och på dagis. Vill nog testa själv.

lördag 3 januari 2009

Lite mer Skrutt....


Nu har även Skrutten fått sig en mysdress. Han blev jätteglad och ville snabbt prova den men av kom den inte. Men det är väl bara bra det. Tyget kommer från E-slöjd. Blev himla förtjust i det randiga. Har inte sett den kombinationen hos dom tidigare. Denna hittade jag på symässan och blev så sugen på att få sy i det.....
Det svarta tyget hade jag hemma sen tidigare. Vilket också kommer från E-slöjd.

Skrutten




Här han min skrutt fått sin efterlängtade elefanttröja. Var rädd att det skulle bli för mycket mönster med ärmarna i samma tyg så där blev det helrött istället. Elefanttyget är ifrån Jofotex och det röda (ärm och mudd) är från E-slöjd. Han blev så glad över tröjan att den fick bli det han hade på sig på julafton. Han vägrade ta av sig den så vad skulle man göra. Jaja, han var ju väldigt röd och julig.


Mixat




Ja, här kommer det lite tröjor som matchar dom bruna velourbyxorna han fick i födelsedagspresent,(har nog visat dom på sysidan och hemsidan). Det tog kanske lite tid men här är dom iallafall. Han blev jättenöjd. Uggletröjan åkte på för prov men inte gick den att få av igen.

fredag 2 januari 2009

Mjukis



Här fick han en riktigt mjuk och skön mysdress. Färgerna tycker jag är himla sköna och uppiggande. Plus att det var jättebra färger på min lille Tias.

Fleece


Så här glad blev han över sin nya fleecetröja med bärgarn på som han fick i födelsedagspresent. Han har gett sig själv den rollen i filmen. Alla i familjen har fått sig en rollkaraktär. Jag är då "Sally", men sen finns det ju inte så många tjejer att välja mellan i filmen.

Är det åldern....


Jaha, halvvägs ner mot Jönköping kommer jag på att jag glömt den bruna velourtunikan hemma. Oj, vilka ord som kom ut ur munnen på mig. Men det blir att skicka ner dom istället. Nyår blev det ju iallafall. Och vad kallt det blev på nyårsnatten. Hua.
Nu är vi iaf hemma igen så nu måste symaskinen få komma igång. Börjar få lite abstinens.....hemskt. Upptäckte att minstingen inte hade så många mysbyxor han kunde ha längre, måste ha haft något slags förlängningsserum i hans mat under julen, så nu måste det bli lite byxor till honom. Ska nog kika lite på nea nobells sida. Känner för lite velourbyxor. Kan bara hoppas att han gör det han med. Men det brukar inte vara några problem.
Fick denna underbara maskin i julklapp av min man och killarna. Han tycker väl att jag ska ha gott kaffe när jag sitter och sy på dagarna. Det värsta är att man blir lite kräsen. Så nu ska jag göra mig en nymalen kopp kaffe och starta igång symaskinen. Ha det så bra.