onsdag 25 februari 2009

Mellan killen i ugglor....


Här han mellankillen fått sig en tröja i uggetyget. Han blev jättenöjd och när jag ville att han skulle posera för bild ville absolut lillkillen också vara med....och jag tycker att bilden blev jättesöt.

Mycket nu....


Ja, vad ska man säga. Efter min början på året kommer nu fortsättningen med en hjärtundersökning som varit på gång sen i höstas men ni vet hur det är med väntelistor och så.....trodde inte jag skulle få det gjort förrän i april någongång men det händer nu på fredag. Börjar bli ganska så nervös nu. Har haft hjärtklappning under väldigt lång tid och det är det som ska kollas upp nu och då förhoppningsvis göras något åt. Så under några månader har jag gått på medicin vilken jag skulle ha uppehåll med under några dagar innan ingreppet, och jag lovar, jag börjar känna av det nu. Hjärtat slår och jag känner min liksom nervös hela tiden typ.
Den här gjorde jag till en kompis dotter nu i söndags. Hon är lika gammal som min minsting men jag gjorde den i storlek 92 för att vara på säkra sidan. Tunikan är sydd efter det mönstret jag haft sånna problem med från senaste ottobre. Jag tyckte mer att tunikan ser ut som ett nattlinne....visst nu sydde jag inte dit fickan(hade inte tid) och jag struntade i att fålla den. Tycker ibland att det kan bli snyggare när man inte fållar den vilket i detta fall kan ha gjort att det ser mer ut som ett nattlinne. Jaja, plagget blev uppskattat av både mor och dotter och det är väl huvudsaken.

lördag 21 februari 2009

Dagen efter....


...så att säga. Har ju sytt ganska mycket denna vecka och det kommer tillbaka idag i form av värk och svullen hand. Kunde knappt få av mig vigselringar. Fingrarna ser ut som prinskorvar. Hade tänkt att jag skulle sy lite mer idag men får kanske avvakta lite med det.

Den här härliga flodhästtröjan hann jag klart med igår som tur var. Tyget är ju som alla vet ifrån Jofotex och mudden ifrån E-slöjd. Den här tröjan går så snabbt att sy och är himla lättsydd så just nu är det ett väldigt stort plus. Allt som är enkelt och lätt just nu är bra.

fredag 20 februari 2009

Lite nya saker...










Här var det lite flodhästar....tycker dom är himla mysiga. Har haft lite att göra den här veckan, så jag har inte hunnit blogga så mycket. Jag har också lyckats hitta en återförsäljare till, vilket jag tycker är himla kul. Så dessa funderade jag på att skicka över till henne.....
Äntligen så har min syvilja kommit tillbaka och jag försöker sy så mycket jag bara kan. Känns som att jag ligger lite efter med beställningar till mina återförsäljare....jaja, snart är jag ikapp.

torsdag 19 februari 2009

Ny blogg....

Jag gjorde som så att jag idag la ner min hemsida och startade upp en blogg till under busigaungarbarnklader.blogspot.com istället.
Där kommer allt jag visar att vara till försäljning.
Välkomna in och kika samt lämna gärna en kommentar. Alltid kul att höra era åsikter och synpunkter....

måndag 16 februari 2009



Var bara tvungen att visa denna underbara bild på 2 av mina 3 busungar då dom ivrigt väntar på att pannkakorna ska bli klara.....


Dom här kökshanddukarna hade min mamma beställt till en vännina som fyller år. Denna vännina bor och kommer ifrån USA. Men vänninan kan en hel del svenska, så för att göra dom lite mer personliga skrev vi det vi skrev på svenska.

Jag blev himla nöjd med broderiet. Några av er känner kanske igen det. Det finns att hämta hem gratis på sysidan. Många tack till Gunilla.



Ett av mina senaste plagg. Är himla nöjd med färgvalet. Tyckte det blev en härlig kombo.

Älskar dessa flodhästar som så klart kommer från Jofotex. Muddarna kommer från E-slöjd.

( Åh, vad jag längtar till symässan) :)



Jag som har haft sånna problem med att få till en snygg bodie måste säga att jag är ganska så nöjd här. Tack snälla Ottopippi för att du skickade mönstret till mig.

Nu satt jag verkligen och konsentrerade mig när det gällde tryckknapparna. Har väl varit lite slarvig innan och inte mätt tillräckligt innan jag slagit i dom, men nu tänkte jag att jag banne mig skulle få det snyggt. Och jag tuycker som sagt att det blev bättre än tidigare. Och då blir man ju på bra humör....

Min syhelg....





Dessa två alster ska iväg till en av mina återförsäljare. Tycker att ugglorna blir man alltid så glad av. Det blir min första leverans dit, skulle ha blivit lite tidigare om jag inte hade blivit sjuk. Men, det går nog ändå. Dit dom ska är dom ganska beroende av sommarboende och dom har inte riktigt börjat komma ut ännu.....

lördag 14 februari 2009

Jag har blivit utmanad.

Av http://www.ninasyr.blogspot.com/


Gör så här....

  1. Länka till den som utmanar.

  2. Berätta sju sanningar om dig själv.


Så här kommer mina:

  1. Älskar att sy.

  2. Läser endast deckare.

  3. Älskar att laga mat.

  4. Växter+jag= absolut inte!!
  5. Familjekär.

  6. Avskyr att städa.

  7. Hatar sällskapsspel.

Dessa sju utmanar jag:

  1. http://www.ottopippi.blogspot.com/
  2. http://www.kankarong.blogspot.com/
  3. http://www.amdadesign.blogspot.com/
  4. http://www.mysungar.blogg.se/
  5. http://www.lilldraken.blogspot.com/
  6. http://www.stromming.blogspot.com/
  7. http://www.willebus.blogspot.com/

Ha det så skoj.....

tisdag 10 februari 2009

Gullig....




Den här var så söt så jag var tvungen att prova. Jag förlängde den lite och satte i 8 snören istället för 4 som modellen visade. Tycker nästan den kändes kort ändå.....

Minstingen tyckte att den var för pytteliten för honom. Är han van att mamma syr till honom, eller???

Tävling....(bättre sent än aldrig)

Jag är med och tävlar hos www.metrobloggen.se/SyMirre om 2 meter
valfritt Hilcorvelour från http://www.tygpysslingen.se/

söndag 8 februari 2009

Underbara färger....



Här är den i storlek 92. Samma modell jag provade mig på igår. Då blev den hur stor som helst i halsen. Nu gjorde jag så att jag la på 3 cm uppe vid halsringningen på fram och bakstycket och likadant vid halsringningen på armen. Fast nu fick jag klippa bort ca 1 cm innan jag sydde på halsmudden, annars hade det blivit för trångt.

Mellan killen fick också prova den här tröjan och det enda som blev litet på honom var att ärmarna blev för korta. Då är han 5 år och använder storlek 104 och ibland 110.

Så det stora minuset just nu är att det är alldeles för stora storlekar. Vilket jag tycket är så tråkigt.

Det positiva är att jag älskar färgkombon.

Enormt stora i storlek....








Ja, som jag skrev i ett tidigare inlägg så hade jag hört att Ottobre var ganska stora i storlekarna, men det här måste vara ett skämt......Den här omlott tröjan är i storlek 86. Ärligt, jag skojar inte. Och sonen är i normala fall en 98 i storlek ibland till och med 104. Då har jag inte lagt till någon sömnsmån. Just den här modellen finns på "baby"sidorna i nya tidningen. Den är ju näst störst men hur blir då storlek 62 som jag tror var den minsta storleken.

Någon....Hjälp....

Jag måste fråga, det är så många som gör så fina bodies bland er bloggare. Jag skulle vilja ha tips på hur ni gör för att få det snyggt och framförallt rakt vid knapparna i grenen. Jag mäter och mäter och tycket att det ser bra ut men när jag sen syr eller slår i och kollar blir det oftast snett. Jag blir så irriterad. Att det ska vara så svårt att få det snyggt!!!!

lördag 7 februari 2009

Ottobre

Tänkte försöka mig på ett av mönstren i nya ottobre. Hade hört att dom kunde vara lite stora i storlekarna, men det här var ju bara för lustigt.....Tröjan sydde jag i storlek 92 (han är 3 år) gjorde halsmudden lite bredare för jag tyckte att halsen såg himla stor ut. Känns inte som att det hjälpte ett dugg. Halsen blev stor ändå. Någon som har lite tips på vad man kan göra. Tänkte jag skulle försöka höja fram,- och bakstycket lite samt även armarna för att få dom att passa. Armarna blev jag annars väldigt nöjd med. Blev himla snyggt med lite längre muddar.Han gillade tröjan ändå men det får bli en hemmatröja.....
Mönster från ottobre
Tyger från Jofotex och E-slöjd.
Tips någon.......snälla, jag tycker att ottobre har mycket fina mönster så det skulle vara kul om man kunde lyckas med något av dom.

Stora killen i nya tröjan

Här har min stora kille fått sig en tröja.
Tyg från Jofotex och E-slöjd.
Mönstret minns jag inte, troligtvis simplicity.

Mitt nya syrum.

Ja, efter några dagars "slit"(inte så mycket från min sida dock med destu mer från min man)blev så mitt nya syrum klart. Massa med plats och mycket förvaring. Jätteskönt!!!

tisdag 3 februari 2009

Nu vill jag sy....

Ja, faktiskt. Nu känner jag att det skulle vara kul. Vet inte hur länge jag orkar sitta men det är helt klart värt ett försök.
Tog mig kanske vatten över huvudet idag, vi åkte till IKEA. Det gick väldigt sakta, hade barnvagnen som stöd. Till och med så att pensionererna med rulator sprang om mig. Men,men, det bjuder jag på. Kul var det hur som helst, bara det att få komma ut lite var himla skönt.
Hittade en massa roliga saker till syrummet som håller på att få sig en regäl ansiktslyftning. Nya arbetsytor och mer förvaring. Kan aldrig skada.

Ja, med min värk måste jag säga att jag tror att det är reumatism jag har åkt på. Så jädrans ont i knän och övriga leder. Pratade med svärmor i går(hon är rematiker) och det slutade med att jag var betydligt mer säker än innan vårat samtal. Jag beskrev och hon sa i princip ja på allt. Knäna känns som om dom vore fyllda med bomull. Kan inte sitta på dom. Jag som ofta brukar sitta på golvet med ungarna.

Nej. Nu ska jag försöka mig på symaskinen en stund. Ha det så gott.

söndag 1 februari 2009

Bättre....

Ja, idag känns det faktiskt lite bättre. Går lite bättre men blir väldigt trött ganska fort, men det känns bättre. Och bara det måste vara bra. Hoppas verkligen att det kan komma några provsvar nu i början av veckan. Skulle vara skönt med lite mera svar. Så man vet vad det kan vara, och då kanske börja medicinera efter det. Eller vad som ska göras. Idag har jag haft ganska ont i "typiska" leder för reumatism(tror jag). Knän, fingrar, fötter och armbågar.
Idag hade jag mina föräldrar här, så jag och min mamma tog itu med syrummet lite som hade halkat efter ordentligt. Städade upp och gick igenom alla stuvbitar för att se vad som kunde sparas och vad som skulle kastas. Min mamma som jobbar på dagis fick med sig lite stuvbitar till jobbet. Så nu är det bara syglädjen som inte riktigt har kommit på plats ännu. Men lite kul var det att gå igenom alla tyger. Kanske ska börja sitta där inne lite för att få upp lite inspiration och motivation igen. För ibland kan jag sakna det lite.
Det stora plusset att ha mamma här är att hon älskar att baka så gissa vad hon har gjort i helgen. Jag har massa med bullar i min frys. Sitter inte helt fel.