onsdag 28 oktober 2009

Hemlispaket och väldigt mycket gråt....

Ja, kan börja med att tala om att mitt hemlispaket kommit i två olika inslagningar...min man var ganska så fundersam tills jag berättade att det skulle vara två paket....kommer inte kunna lägga in bilder förrän nästa tisdag så ni vet.


Igår hade vi en jättejobbig dag här nere på landet. Den ena av min systers små kattungar dog. Vi åkte i ilfart in till Visby och vetrenären nr vi märkte att han blivit så dålig men dom kunde inte göra något utan vi satt och klappade honom tills han somnade in av sig själv. Så igår kväll när vi kommit hem igen hade vi en liten begravning. Hans bror springer runt och letar och ropar på honom den lille stackaren....usch. Nej, det var väldigt jobbigt.....

måndag 26 oktober 2009

Höstlov och hemlispaket..

Ja, i fredags tog jag och killarna höstlov och drog ner till Gotland. Vi har ju landställe där. en stor härlig Gotlandsgård som gått i släkten under väldigt många år. Underbart att få åka ner och ladda om batterierna för både mig och ungarna. min äldsta son har varit risig i stort sett hela hösten sen skolan började igen och veckan innan höstlovet, äntligen, fick vi veta att han hade bihåleinflamation som gått upp i huvudet på honom. Stackarn, han har haft så mycket huvudvärk under hela hösten och vi har undrat varför....men nu är vi här och ska vara det till den 2/11. 
Vilket för oss in på detta med hemlispaketet. Jag har skickat iväg mitt till min hemlismottagare och hoppas att personen ska få det i dag eller i morgon. Har fått någon kommentar om paket som bör ha kommit fram till mig men jag hade inte fått något innan jag åkte ganska sent i fredags. Kan ju komma idag och ska kolla med min man senare under dagen men kommer inte ha några möjligheter att lägga upp bilder förrän nästa vecka....hoppas att det är ok. Men som sagt, den som väntar på något gott väntar aldrig för länge....

söndag 18 oktober 2009

En mössa till till samlingen..


Ett exemplar till....Tycker dom blir riktigt varma och mjuka. Men idag blir det i andra färger..Den lilla är i storlek 6 mån-3 år ca.

lördag 17 oktober 2009

Nya fleecemössor.

Ja, jag vet att jag skrev att jag nog inte skulle hålla på att sy en massor som bara blir liggandes men när jag kom på denna med ett ganska stort broderi som tar upp ganska mycket av framsidan så kunde jag inte låta bli. Dessa två är i storlek mellan och det ä väl ca 3-6 år helt beroende på hur stort barnets huvud är. Har även i mindre storlek och då blir det liten storlek och åldern ca 6 mån-3 år men där också beroende på storlek på huvud. Jag tycker att fodrar man fleece med ett bomullstyg blir det både underbart mjukt och samtidigt väldigt varmt....och det kan behövas i vårat härliga kalla vinterväder. Samtidigt värmer den ju otroligt mycket även vid blåst och det känns som hela landet haft mycket av den varan i veckan.

Fleecen har jag haft liggandes i skåpet att tag men kommer från tygvaruhuset och mössorna är fodrade med bomullsugglor från Jofotex.

fredag 16 oktober 2009

Funderar...!?!


Har kommit fram till att mina kläder jag syr till mig själv och även andra vuxna inte ska ha Busiga ungar tags på sig, har bara inte kommit på vad det ska stå/heta när jag syr vuxenkläder istället.

Så nu undrar jag om ni kan komma med förslag på namn som är ganska korta och lätta att komma ihåg.... Har funderat på att bara ta till med mitt namn men samtidigt skulle det vara kul med något annat.. SNÄLLA HJÄLP MIG!!!!


Skickar med en härlig höstbild från förra årets höstlov på Gotland....Snart åker vi ner..

torsdag 15 oktober 2009

Kläder till mig..

Ja, jag har ju börjat att sy mer och mer till mig själv har bara inte lagt upp det på bloggen tyvärr...men ska försöka någon dag under helgen att prova kläderna och samtidigt ta bilder. Alltid roligare att se kläderna på. Här Kommer så länge en bild på kjolen jag sydde klart idag av tyg jag köpte hos MG-tygers monter under helgens symässa....



tisdag 6 oktober 2009

Lite nya saker...

Ja, lite nytt har det blivit dom sista dagarna. Jag hade en beställning på bla en mössa med text på men när den blev klart såg man nästan inte vad det stod så först skulle den göra om och det har jag nu äntligen gjort..


Så är det samma här som hos många andra så här års...Oj, har det blivit kallt ute, men vart finns alla vantar och mössor...jaha, kan du inte ha dina mössor?? Ok, hade du vuxit ur jackan....hm. Eller detta med långkalsonger...nu sydde jag efter ett vanligt byxmönster så dom blir nog inte lika tighta som dom kanske ska vara men det ska nog funka ändå.

Sen blev jag så inspirerad av Ett tu tre när hon visade underbyxorna hon sytt ur sista numret av Ottobre. Jag klippte ur det mönstret på en gång när jag köpte tidningen men sen har det blivit liggandes. Men nu har jag sytt upp och fått dom på bild. Av någon anledning fick jag en söm mitt fram men det funkar det med...ska nog kolla mönstret en gång till och se var jag ritade fel...
                                                                       


torsdag 1 oktober 2009