måndag 21 juni 2010

En fråga...

Tänkte kolla med er om någon snäll person skulle kunna kopiera och skicka mönster på ett par taight som finns i Ottobres nr 2/08. Eller kanske att det går att beställa direkt från Nea nobelle?? Som med tröjmönstret.

I helgen som var var vi i Mariefred och hade det supermysigt. Vi hade våran premiär för i år med husvagnen och det var som sagt jättemysigt som alltid när vi åker ut med den. Ungarna verkligen älskar att bo i husvagnen. Och det underlättar så klart. Min man var iväg och jobbade lite på lördagen. Han är med i vårat brandförsvar hos oss på Djurö och i helgen hade han chans att jobba lite extra på en rallytävling i Mariefred som räddningspersonal och då passade vi på att göra en familjehelg av det. Och iom att det är midsommar till helgen bär det iväg då också.

torsdag 17 juni 2010

Tunika till mig..


Ja, idag tog vi oss till stranden med några grannar och deras barn plus en kompis till Simon. Underbart och varmt uppe på strand men ganska så kallt(13 grader) i vattnet. Jag var faktiskt framme och doppade tån i men det fick räcka....brukar annars kunna gå ut en bit i vattnet men inte idag. Idag höll jag mig på filten på stranden och hade det väldigt varmt och skönt. Men jag har faktiskt hunnit sy lite också. Den här tunikan började jag på för ganska så länge sen och av någon anledning så har den blivit liggandes. Men igår rotade jag fram den och tänkte att nu får det bli dennes tur att bli klar. Har fortsatt idag efter strandenbesöket och så här ser den ut klar.

Och med ett par tights till blir den jättesnygg på.  Jag gillar verkligen halslinningen när jag syr in resår i. Vet inte varför men kan vara så att jag inte är så jätteförtjust i allt för urringat och jag har lite svårt att få till den snyggt i halsen när jag väl klippt ut mönstret.  Då är det så enkelt att bara dra in resår och så blir det så snyggt....bara så där...

tisdag 15 juni 2010

Kortbyxor trots solbrist....



Ja, jag har fått ihop några kortbyxor till min stora kille. Ett av byxorna skulle min mellankille ha men när det var dags för provning åkte dom bara av så då provade min stora kille dom och visst lite tighta kanske men helt ok ändå. Avritade som storlek 110 och min stora kille har 140!!! Men idag använde jag samma mönster men la till lite exta sömsmån och då blev det kanonbra i storlek till min stora kille...





Det limegröna tyget kommer från Panduro, mudd från Mjuka tyger.
Den gröna frottén kommer från Mjuka tyger och det gör även mudden.
Den blåa kamoflagetyger kommer från MG-tyger och mudd tror jag kommer från Mjuka tyger. Dom sista kortbyxorna ville sonen att bakfickorna skulle sitta i olika höjd. Tog bild på det med vet inte vad som håller på att hämda men kameran eller så är det minneskortet som spökar....bilderna har börjat bli missfärgade eller så kommer det en grå helfärgad bild över bilden.....om ni förstår....=) irriterande är det hur som helst.

måndag 7 juni 2010

3.28.08

Ja, det är tiden min man sprang Marathon på i lördag. Hans bästa tid hittills. Jag är så stolt så. Han förbättrade tiden med en kvart från förra året. Jag hade sagt ett tag att jag skulle sy en tröja till honom så man lätt såg honom bland alla andra när man står där och hejjar på som en tok.....men hade inte riktigt hunnit med det...men så i torsdagskväll kom frågan igen....så i fredags gjorde jag slag i saken och sydde den här tröjan åt honom...


Sen var det dags för minimarathon i söndags och när mina minsta fick syn på pappas tröja i fredags ville dom absolut ha likadana. För tanken var att eftersom min man skulle springa minimarathon med grabbarna även på söndagen tyckte jag att det kunde vara en roligt grej att dom skulle ha likadana tröjor alla 3. Nu hann vi inte tvätta upp min mans tröja från lördagen men mina småkillar såg ut så här i sina fina tröjor.


Även min stora kille sprang men lite längre än småkillarna. Dom sprang utan tid 1080 m medans min stora kille sprang 2250 m på 11.08 och kom in på plats 82 av ca 300 som sprang hans lopp.....
Honom har jag tyvärr inte fått någon bild på med det kanske vi kan ordna vid ett senare tillfälle..

onsdag 2 juni 2010

Den blomstertid nu kommer....


 Här är ett par klänningar/tunikor som blivit gjorda idag bla. Det är ett väldigt mjukt och ganska tunt tyg som kommer bli skönt att ha på sig varma dagar under sommaren. Eller med en t-shirt under och tights.
Tanken är att dessa ska iväg till 32 GÅ då mina kläder där är så gott som slut. Jag väntar bara på mina tags som är beställda och som jag hoppas ska komma i början på nästa vecka om jag inte minns helt fel.



Nu tänker jag bara slänga mig i soffan och kolla om det finns något på tv:n. Känner i armarna nu att jag sytt mycket idag och det värker något så in i den....
Men nya tag i morgon, eller hur!!!

tisdag 1 juni 2010

En klänning och en kofta...


Ja, koftan är väl inte riktigt klar..ska dit någon mer söm men eftersom det är fleece funkar den ju ändå. Köpte en filt på Rusta som jag sydde koftan i men jag kommer nog inte köpa fler för jag tycker att den var lite för tunn....och tänk då att ha den som filt. Nej, ska jag göra fler sånna koftor blir det till att köpa fleece som metervara...Panduro har nog en som känns bättre. Får nog satsa på det nästa gång jag ska till Nacka. Klänningen i linnemodell är riktigt sval och skön. Kommer vara skönt att ha på sig o det nu blir några varma dagar i sommar, men det ska det väl bli??



Sen har jag en fråga angående storlekarna hos Svenska mönster. Är det någon mer som har haft svårigheter att förstå sig på dom?? Första gången jag skulle sy efter dom storlekarna mätte jag först och kollade enligt deras mått och då fanns jag inte ens med på deras måttlista ( snyft) men jaja, tänkte jag och ritade av storlek 46 och klippte ut tyget med sömsmån, men tji fick jag när jag sen skulle prova tunikan i fråga då den var stor   på mig....Så nu när jag ritade av koftan tog jag storlek 44 och inte alls så mycket sömsmån men den känns fortfarande för stor????  Jag har haft samma problem när det gäller Ottobres storlekar. Spaghettilinnet som var med förra vår och sommarkatalogen gjorde jag likadant med eftersom man vill ju att ett sånt linne ska sitta snyggt och ganska taight runt bysten, fick ut att jag skulle ha storlek 52!!!! men ok....jag ritade och jag sydde...jag hade ju trots allt mätt.....När axelsömmar var ditsydda satt linnet lite nedanför bysten på mig!!!!
Jag har i princip slutat mäta mig när det gäller nya mönster. Jag kör rakt av på storlek 44 plus/minus sömsmån....och det brukar bli alldeles perfekt.