fredag 27 augusti 2010

En höstklänning till mig.

Det nya numret av Ottobre kom ju igår. Fanns mycket fina saker där som jag skulle vilja ge mig på att sy. Får se om tiden räcker till...det bör den ju göra. Den 2 september ska jag äntligen ha ett möte med arbetsförmedlingen och försäkringskassan där vi ska se vad jag kommer kunna jobba med i framtiden och i vilken utsträckning. Så nu känns det som att det har börjat röra på sig....se vad det har att ge också. Men jag är positiv.

Så tillbaka till Ottobre tidningen, jag hittade en grå tunnstickad klänning precis i början av tidningen som jag tyckte mycket om. Ritade av mönstret och satte igång. Nu kom det sig så att jag inte visste hur jag skulle göra i halsen så jag sydde in små veck samt satte resår...vilket har kommit att bli en nödlösning känner jag. Tycker det är svårt att få det snyggt i halsen och nacken. Hur som helst, jag gillar längden på den och hoppas att jag någongång ska få till den som den är i tidningen. Min blev så här men jag är nöjd med den ändå.


Trevlig helg på er allihop!!

onsdag 25 augusti 2010

Lite nya saker


Här kommer ytterliggare ett par i raden av kalsonger till Andreas. Han behöver det verkligen. Går ju så himla snabbt att sy dom.


Sen har jag en beställning som jag hoppas det är ok att jag lägger ut. Tror inte den som ska få bodyn läser min blogg....beställaren gör det men inte mottagaren, vad jag vet.


Känns verkligen som att hösten har kommit. Jag för min del tycker det är allt för tidigt. Nu gillar jag hösten om det bara kan sluta upp med detta regnande!!

tisdag 24 augusti 2010

Någon nytt....

Det gjorde jag idag. Ingenting som igentligen är något svårt att sy men jag har aldrig gjort det förut. En snuttefilt. Vilken i princip måste vara det lättaste att sy.
Jag blev väldigt förtjust i den och min minsting som älskar snuttefiltar ville behålla den för sig själv...så det blir väl att sy en till honom också.

Fasiken också....bilden blev förstörd och paketet är skickat redan. Nu åker Picasa ur min dator.

Byxor....

Här är ett par byxor som Andreas fått. Har haft passpoalband hemma ganska länge men aldrig vågat ge mig på att sy med det. Men nu fick jag för mig att jag skulle prova, och enligt min mening blev det bra. Har även sytt dit fickor i bak med en applikation på. Hade tänkt att sy i resår nere vid benslut men upptäckte att jag varit lite snål med byxbenen så det fick bli vanlig söm. Det här mönstret är samma som jag sydde kortbyxor av i somras. Så jag har inget mönster att gå efter på längden. Det fanns en del snygga byxor i senaste Ottobretidningen så jag får väl plocka fram min plast och min penna och rita lite byxmönster i eftermiddag.




Har sytt med fuskgylf och mudd i midjan samt infälda fickor. Gillar den här modellen på byxa.

söndag 22 augusti 2010

En ryggsäck....

Jag kom på här att Andreas som ska ha första gympalektionen i morgon inte har någon gympapåse.  Kom på att jag hade en massa "bilar" tyg liggandes så jag skred till verket utan mönster. Tänkte att så svårt kan det väl inte vara. Och det tycker jag inte att det var heller. Blev en påsemodell men med remmar för axlar samt dragsko i uppe. Kom på när det var klart att han har ju inte riktigt lärt sig knyta själv men hittade inga bra sånna där vad dom nu heter....hoppas ni vet vad jag menar....dom man har i ändarna på snöre....
Hur som helst, han blev jätteglad över väskan speciellt då jag broderade dit blixten och hans namn på. Visst nu är den i vanligt bomullstyg men jag tycker att den här är mycket snyggare att ha som gympapåse än ICA påsarna....


Sen blev det lite kalsonger också....kan alltid behövas.



fredag 20 augusti 2010

Hittat laddaren...

Japp, idag hittade jag laddaren som inte alls låg där jag trodde....men nu är batteriet laddat och här kommer lite saker....



Vet inte riktigt vad som hänt med bilden på fordonen. Ända sen jag laddade ner Picasa tycker jag att bilderna blir konstiga. En del bilder har blivit helt förstörda. Vet inte om det har med det programmet att göra men tråkigt är det.


torsdag 19 augusti 2010

Utan kamera...

Eller jag är inte utan kamera. det är batteriet som har lagt av och jag har ine orkat leta efter laddaren idag....så det jag sytt idag kommer inte upp förrän i morgon om jag kan få arslet ur och leta efter laddaren.

Vi har iallafall kommit tillbaka hem till ön efter några sköna veckor på en något större ö. Samt en avstickare till Jönköping-Ullared- Trollhättan. När vi var i Trollhättan lyxade vi till det och tog in på hotell, gissa om ungarna tyckte det var härligt!!

Men som sagt tillbaka till vardagen och skola/dagis/jobb....för min man åtminstonne. Själv är jag fortfarande sjukskriven ett tag till. Sen får vi se vad som händer. Förhoppningsvis blir det någon form av arbetsträning. Min lillskrutt har börjat 6:års och stora killen har börjat 3:an. Minstingen har 1 år kvar på dagis....så nu börjar jag undra lite smått panikartat..vart sjutton har mina bebisar tagit vägen???  Dom föddes ju typ i går...alla 3....!!?! Jaja, bara att acceptera att åren springer iväg. Till och med så att min stora kille har slutat på fritis och går hem direkt efter skolan nu för tiden....och då är man ju jättestor!!

lördag 7 augusti 2010

Hemma...

...på en snabbvisit. Kommer nog i morgon dra vidare mot Jönköping och släkt där. Men ska försöka få ihop en t-shirt till en kompis till Simon som fyller år och som jag råkade springa på i morse....dom bjöd in honom då dom hade räknat bort honom eftersom vi skulle varit borta några dagar till. När jag frågade om han vill gå på kalas började han att hoppa upp och ner i soffan så jag misstänker att svaret var JA!!!!