fredag 25 februari 2011

Fredag....=))

Och äntligen sportlov!! Här är vi lediga hela familjen i en vecka nu och det ska bli så skönt!!

Hade en tävling på facebook i slutet av januari med dragning den 6 februari. Vinsten var en långärmad t-shirt....så här blev den när vinnaren valt tyg själv.


Mitt lilla monster...han får alltid stå modell så fort det är ett plagg som han kan ha, fast den här gången ville han inte ta av sig tröjan. Så nu har jag en sån till som ska sys...=)

Sen fick grannar till oss sitt 3:dje barn i söndag. Har inte varit hos dom ännu men så fort dom orkar tänker vi komma och kika på lillkillen och då måste han ju så klart få paket.Byxorna är i storlek 62-68 och bodyn i storlek 68. Tycker bodyn ser jättestor ut jämfört med byxorna.

onsdag 23 februari 2011

Mina fina killar...

Ja, visst är dom!! men konstigt vore väl annars om jag tyckte något annat. Den här gången har dom fått likadana långärmade t-shirtar. Meh...det är ju en död fisk på utbrister mellankillen medans båda börjar skratta...bra betyg. Tröjorna kom på för provning och fotografering och dom är på ännu.


Vad tyckte ni om syfestivalen?? Jag blev ganska så besviken. Fanns inte många man kunde köpa tyg per meter hos...eller missade jag dom?? Hittade förstås Mjuka tyger(vilket var prio 1) sen JNY samt Znok. Ok, Nea nobelle fanns och svenska modetyger....men kände ändå att det var lite tygmontrar. Måste säga att jag saknade MG-tyger...där brukar det bli en hel del till mig och ibland hittar jag till äldsta sonen men i år fick varken han eller jag något tyg med hem. Var alldeles för myccket andra pysselgrejer.

Sen måste jag även visa vad min duktiga man har byggt!! Jag tycker att han är så otroligt duktig. Och det är riktigt roligt att ha snygga möbler som ingen annan har..för det känns ganska vanligt att man kommer hem till vänner och bekanta och dom flesta ha likadana möbler från IKEA!!fredag 18 februari 2011

Hjärnsläpp...

Det hade jag tydligen igår när jag skrev mitt inlägg. Klart att jag menar symässan i Älvsjö och klart att den börjar i morgon....hänger nog inte med riktigt. Men så skrev jag ju också att tiden går så fort!!! Kan inte fatta att Februari snart är slut.

Så här kommer ett god morgon från en väldigt knasig dam!!

torsdag 17 februari 2011

Ojojoj...vad tiden går fort..

Ja, tycker att det är så..Vi är ju redan i mitten av februari. Och om en vecka är det äntligen symässan. Ska bli så kul att gå den här gången. Jag var sjuk i november så jag missade den.

Min mellankille brukar inte få så mycket hemmasydda kläder av någon anledning. Men nu har jag bättrat mig iaf för stunden. På 2 dagar har det blivit två plagg till honom.

Som vanligt förundras jag över Ottobres mönsterstorlekar.  Byxorna ritade jag av och sydde i storlek 128. Ok, jag visste att dom skulle bli lite stora på honom för han är inte riktigt där i längden ännu men inte trodde jag att dom skulle vara stora över höften och i midjan till äldsta sonen som drar storlek 146 när man köper byxor. Så det blev att sy in dom en bit runt höfterna sen fick det räcka. Tycker att dom blev bra när dom blev så pösiga och sonen gillar dom. Tröjan är också den sydd i storlek 128 men den känns inte lika stor på honom även om den är lite för vid nere vid midjan. Han har att växa i om inte annat.
Byxorna kommer från Ottobre nr 6/2008
Tröjan kommer från Ottobre nr 4/2010
Byxtyget är ifrån stoff och stil. Ett väldigt tunt jeanstyg. trodde inte att det skulle vara så tunt så där blev jag lite besviken.
Tröjtyget är ifrån MG-tyger. Köpte det på en symässa för något år sen."Piffade" upp tröjan med ett broderi.

torsdag 10 februari 2011

Små söta prinsar...

Idag har jag varit och kikat på två små söta prinsar. Snart 3 månader är dom. Så underbara och goa ....

Har även sytt lite nya grejer...
Jag fattade tycke för haremsbyxan som fanns i sista numret av Ottobre.
Kan tycka att killar kanske inte ska ha haremsbyxor men det kanske är en smaksak...
Känner att det plagget gärna är lite tjejigt men med rätt tygval kan det ju funka.


torsdag 3 februari 2011

Sonens beställning =)

Ja, den här gången är det äldsta sonen som ville ha en långärmad t-shirt. Tycker att det är så svårt att hitta tyger för lite äldre killar. Men den här gången satte jag dit en applikation....vilket gjorde tröjan lite mer än bara en randig t-shirt.
Han är nöjd och det är huvudsaken!!