måndag 21 mars 2011

.....

Ja, vad säger man....hinner inte riktigt med känner jag. Tiden rusar och jag hinner inte med....STOPP!!! Har två killar hemma och sjuka idag. Hoppas dom hinner bli friska innan helgen då vi ska ha middag på lördag. En sån där härlig middag där bara vuxna får komma.....det är ju mysigt även när alla barnen är med men ibland är det så behövligt att få kunna sitta och prata utan att hela tiden har ett ringande MAMMA i öronen....

Nu ska jag försöka få några beställningar gjorda.

Ha en fortsatt bra dag alla..=)

måndag 14 mars 2011

Bara till mig.

Ja, jag håller på att sy bara till mig nu. Känns lite att jag skämmer bort mig kanske, brukar ju alltid (nästan) sy bara till killarna. Gav mig iaf på byxorna i sista numret av Ottobre, Caprese. Gillar dom mycket. Nu var jag lite snål när jag sydde i dragkedjan så nästa gång blir det en längre. Sen tycker jag att modellen är för vid nere vid fötterna så det ska sys in och sen kommer jag korta av dom lite. Sydde dom som långbyxa men var lite snål när jag förlängde dom så det blev inte bra. Så i slutändan blir det highwater byxa ändå. Men i en smalare modell än i tidningen. Samt att det kommer bli fler par.
Tyckte det var så skönt att dom passade så bra just mellan midjan och grenen. Ibland tycker jag att det gärna blir lite gällivarehäng (stavas det så) när man ska sy egna byxor men inte denna gång, samt att jag slapp sy in i ryggen vilket jag brukar få göra på både kjolar och byxor. Håller också på med en tunika som fanns med i tidningen som heter Palermo. Kommer sy dit en liten ärm på vilket det inte är på modellen. Sen gjorde jag den längre...ganska mycket längre och behöll sprundet. Kan helt klart se mig en sval och skön linneklänning till sommaren!!

torsdag 10 mars 2011

Tiden går för fort...

Ja, vi är ju redan inne i mitten av mars. Tiden går alldeles för fort ibland. Det positiva är väl att våren är på väg och den vill vi ha här. Alla längtar...

Detta är vad jag sydde härrom dagen. Nu har jag satt ditt tryckknapparna och fotat. Har haft lite dispyter med min symaskin i veckan så det har inte blivit så mycket sytt som jag tänkt.

 

Här är sista av mina gröna moln. Tycker det tyget är så underbart. Men nu är det slut.



Samma med det här tyget. Har haft det här väldigt länge...så mjukt och skönt.

Nu ska jag ge mig på att sy ett par byxot till mig...herregud vad der jag mig in på...men hoppas att det ska gå vägen. Mönstret till byxorna är ut sista Ottobre. Dom med bältet men jag hoppar nog över bältet och sen så förlänger jag dom lite så det blir full längd på dom. Tycker att det är lite lite tidigt att börja med high water byxor...eller vad jag ska kalla dom.

måndag 7 mars 2011

Första dagen...

Måndagkväll och första dagen anklarad. Mannen började med personalmöte så han blev sen...typiskt!! Barnen kom hem ganska tidigt idag vilket jag tror dom tyckte var skönt. Nu är det dags för sängen och jag misstänker att dom kommer somna ganska snabbt....detsamma gäller nog tyvärr mamma också.

Har sytt en del idag men det kommer bilder i morgon. Orkar inte fixa med kameran och datorn just nu.

Snart är det soffan och 112- på liv och död som gäller....

Ha en skön kväll alla=)


söndag 6 mars 2011

Tävling

Jag är med och tävlar hos http://www.jnydesign.se/ om 2 kg tyg.
Tävlar gör du på hennes facebook sida.
Håller tummarna allt jag kan!!

Sista dagen...

Ja, här är det sista dagen på sportlovet och vi försöker göra dagen så lång som det bara går. Tror iofs att killarna inte har något emot att gå tillbaka till skolan och dagis i morgon, värre är det nog med min man. Han skulle nog gärna vara ledig lite till. På hans jobb är det ganska lugnt så här års. Vänta till snön har försvunnit och alla börjar åka till sina landställen igen...då sätter det fart.

Den här veckan har verkligen varit toppen. Killarna är mer än nöjda. I måndags var vi vid Gustavsbergs badet och efter det åt vi lunch på en thairestaurang för att avsluta med Trassel på bion i Sickla. Sen har det blivit bio 2 gånger till i veckan. Onsdagen såg vi Åsa-Nisse, den var riktigt rolig....Simon var inte så nyfiken på den men efteråt var han glad att vi gått på den. Sen körde vi premiär i fredags när vi såg Rango!!
Några dagar har vi bara slappat och tagit det lugnt på hemma plan. Vilket inte är fel det heller.

Idag har jag börjat sy lite igen...har väl haft sportlov även där. Eller började lite igår. Började med ett broderi som när det var 3 minuter kvar gick nålen av...har nog aldrig varit med om det förut. Så jag blev ganska snopen. Men det fick jag greja med i dag eftersom vi skulle till svägerskan som fyllde år igår.

I morgon börjar allt igen....men det känns inte så farligt för visst är väl våren äntligen på väg nu.